Evidenční číslo: 222
Typ: Dvougenerační
Adresa: Andělčina, Liberec (nečleněné město), Liberec IV-Perštýn, Liberec
Cena: 26 000 000Kč
26 000 000Kč

Nemovitosti

Popis nemovitosti

Unikátní vila postavená významnou rodinou Liebiegů hledá nové majitele. Dům v sobě kloubí historickou hodnotu a preciznost s luxusním moderním bydlením, které je pohodlné i ekonomické. Jednoznačný prim hraje lokalita. Ač se nacházíme pouhý kilometr od centra města, jsme obklopeni stromy a nádherným výhledem na Ještěd, který si nejlépe vychutnáme z terasy, nebo venkovního přístřešku s bazénem. Stávající majitelé jsou milovníci přírody a sami byli překvapeni, jak moc ji zde mohou být nablízku. Vzhledem k územnímu plánu je velmi pravděpodobné, že dům s podobným výhledem již v centru Liberce nikdy nevznikne.

Ideální využití se nabízí pro vícegenerační bydlení, nebo spojení rodinného života s podnikáním. Aktuálně jsou v domě situovány 3 byty. V přízemí byl v roce 2022 nově vybudován byt 2+kk, který může sloužit i jako kancelář/ordinace, případně nájemní byt se zajímavým měsíčním výnosem. O patro výše se nachází prostorné 2+1 s interiéry ve vysokém standardu. Následující dvě podlaží tvoří chlouba domu - úžasný mezonetový byt 5+1 se dvěma koupelnami, obývacím pokojem s oboustranným krbem a vestavěným nábytkem na míru. Byt je svou velikostí vhodný pro početnou rodinu, případně mohou být volné pokoje využity jako pracovna. Půda skýtá prostor pro vybudování dalšího bytu.

Samozřejmostí jsou technické místnosti (každý byt má vlastní), nadstandardní garáž a dílna. Na pečlivě udržované zahradě nalezneme již zmíněný přístřešek se stylově zařízeným posezením (které díky plynovému ohřívači může sloužit celoročně) a krásným výhledem na celé město i Ještěd. Zapuštěný bazén se nachází hned vedle. Na zahradu lze navíc z každého bytu vejít pomocí venkovního schodiště s terasou.

Dům prošel v roce 2003 kompletní a velmi důkladnou rekonstrukcí. Realizoval ji přímo majitel - stavební inženýr, který ladil k dokonalosti každý detail. Během ní byly vyměněny rozvody vody a odpadu, kompletní elektroinstalace, střešní krytina, okna, proběhly lokální opravy krovu a stropních konstrukcí, omítky a zateplení fasády. Ve velké míře je použito masivní dřevo (podlahy, schodiště, dveře) a zakázkové zámečnické a kovářské prvky (venkovní schodiště, zábradlí). V roce 2019 bylo instalováno tepelné čerpadlo, které výrazně šetří provozní náklady. K dispozici je veškerá stavební dokumentace včetně fotografií z průběhu prací.

Dům je součástí tzv. Liebiegova městečka - vyhlášené vilové čtvrti na Perštýně, postavené právě rodinnou Liebiegů. Máte tak možnost bydlet v domě na jedinečném místě, jehož precizní rekonstrukce měla jasný cíl: zachovat historickou a řemeslnou hodnotu domu při vyhovění standardům luxusního moderního bydlení.

V případě zájmu o více informací, nebo domluvení prohlídky, mě neváhejte kontaktovat.

Základní info

Umístění: Centrum obce
Typ objektu: Dvougenerační
Konstrukce: Cihlová
Adresa: Andělčina, Liberec (nečleněné město), Liberec IV-Perštýn, Liberec

Plochy

Plocha zastavená: 118m2
Plocha zahrady: 448m2

Počty místností, umístění

Počet NP: 4
Typ objektu: patrový

Energetická náročnost budovy/bytu

Třída en. náročnosti: F - velmi nehospodárná
Podle vyhlášky: vyhláška č. 264/2020 Sb.

Vybavení objektu

Bazén, Zařízeno nábytkem, Zahrada, Parkování, Garáž, Terasa

Inženýrské sítě

230V, 400V, Internet, TV satelit, Voda, pitná

Dopravní dostupnost

Autobus, MHD, Silnice, Tramvaj

Vybavenost v okolí

Kompletní síť obchodů a služeb

Charakter okolí objektu

Obytná

Další údaje

Zdroj vody:

Dálkový vodovod

Telekomunikace:

Internet

Přístupová cesta:

Asfaltová

Odpad, kanalizace:

Septik

Typ vytápění objektu:

Lokální elektrické

Elektro:

400V, 230V

Máte otázku?

Kde inzerujeme?